Flere inntrykk fra Landsfestivalen

Landsfestivalen 2024 — Konsert med Helen Bøksle

KOR+ORKESTER = SANT – I KILDEN!

Her er hovedprogrammet for landsfestivalen for kor 2024.

700 festivalkorister i salen synger med Kristiansand symfoniorkester under ledelse av dirigent Marit Tøndel Bodsberg Weyde. På galleriet over orkesteret deltar også ungdomskorene Norges Ungdomskor, Knuden Vokal og Agder Ungdomskor.

Kor + Orkester = Sant
Unik konsert med 700 korsangere og orkester i Konsertsalen i Kilden teater og konserthus!

kl. 12.00 – 12.45  – Konsert 1
kl. 13.30 – 14.15  – Konsert 2   

Her kan du se hvilke kor som deltar på konsert 1 og 2 (oppdatert per 7.05)

Alle kor som ønsker forbereder:

 • Slavekoret (Verdi)
 • Halleluja-koret (Händel)
 • Landkjenning (Grieg)
 • Sørlandets hemmelighed (Lied)

Korenes sang med symfoniorkesteret blir det store høydepunktet i konserten.
I tillegg fremfører Kilden Vokalensemble og Kristiansand symfoniorkester egne verk.

Det hele bindes sammen av konferansier Elisabeth Lindland.
27 kor deltar på konsert 1 og 27 andre kor på konsert 2.

Program:

 • Kristiansand symfoniorkester (KSO) åpner
 • Velkommen ved konferansier Elisabeth Lindland
 • Halleluja-koret ved alle korsangere i salen og KSO
 • Slavekoret ved korsangere i salen og KSO
 • Visa i vinden, ved Kristiansand vokalensemble (KVE)
 • Ack, ack om det vore dag, ved KVE
 • Solistvals, ved KVE, Agder ungdomskor, Norges ungdomskor og Knuden vokal.
 • Sørlandets hemmelighet, ved alle korsangere i salen og KSO
 • Landkjenning ved korsangere i salen og KSO

KoK søker sangere

Høsten 2024 deltar Kristiansand Operakor i Kildens feiring av Puccini. Det er 100 år siden Giacomo Puccini døde. 13 og 14 september synger vi i Kilden sammen med Kristiansand Vokalensemble.

Vi har flere begivenheter i vente. Småkonserter i høst og julekonsert i desember. Den Flygende Hollender i Kilden, februar 2025.

Men Kristiansand Operakor trenger flere sangere og da spesielt basser og tenorer.

Hvis det å synge opera og det å fremføre musikk i en rekke andre sjangere med profesjonelt orkester og fullsatt sal er noe du kunne tenke deg, så tar du kontakt for en sangprøve. Kunsterisk leder Anne Haugland Balsnes står for stemmeprøven.

I koret vil du finne et godt miljø med dedikerte og ambisøse amatørsangere. Vi forutsetter tilstrekkelig notekunnskap til at du kan øve inn stoff på egenhånd og vi forutsetter seriøsitet i oppmøte og forberedelser.

Kontakt kunsterisk leder anne.h.balsnes@uia.no eller styreleder oddgeir.tveiten@gmail.com

2023: Begivenhetsrikt år

KOK holder årsmøte 26/2. I den forbindelse går vi som alltid igjennom årets begivenheter. Den som ser etter vil finne et kor som i løpet av kort tid har etbalert seg med en ny standard for opptredener, alene eller sammen med andre. Korets sangere har stilt opp på et svært variert program i året som er tilbakelagt. Vi ser fram til neste kor-år. Her er høydepunktene:

Vårkonsert – Kjærlighet på mange språk – Klubben 10. mai.

Vi avholdt nok en Vårkonsert i år. Denne gangen i Klubbens festsal. Denne konserten var et samarbeid med Musikken Venner, Operaens Venner og KOK. Konserten ble presentert som vårens vakreste kjærlighetseventyr. Vi hadde med oss Agder Ungdomskor og tenorsolist Nils Arne Halle Erstad. Vi framførte kjente og mindre kjente kjærlighetssanger fra Norge og andre land for å feire våren. Dirigent var Anne Haugland Balsnes, og akkompagnatør var Runar Nørsett

Minikonserter på eldrehjem

I løpet av våren ble koret delt i to, der hver gruppe laget et lite program og tilbød minikonsert på en utvalgt eldre-institusjon. Den ene gruppa fikk av ulike årsaker ikke gjennomført sin konsert. Den andre hadde en vellykket seanse på Vågsbygdtunet 8 mai.

Minikonsert på Arkivet 30. mai.

I forbindelse med at Anne HB skulle holde foredrag om korsang for Rotary, hadde en mindre gruppe av koret minikonsert som en innledning.

Åpning av miljøskuta – 26. juni

Natur & Ungdom hadde et sommerferietilbud for unge gjennom prosjektet Ungdommens Miljøskute, og koret sang på den offesielle åpningen av denne på skoleskipet Sørlandet.

Mendelssohns oratorium Elias – 29. og 30. oktober i Domkirka

Som åpning på årets Kirkemusikkdager, hadde Domkoret regien på fremføringen av Mendelssohns flotte oratorium ‘Elias’ i Domkirken. Oppsetningen var semi-operatisk, under domkantor Marianne Sødal Misjes kunstneriske ledelse og Nils Harald Sødals regi, blant annet med filmproduksjon og lyssetting ved Per Tomas Govertsen. Vi var en fin gjeng fra KOK som fikk være med, i tillegg til Domkirkens guttekor og Domkirkens jentekor – til sammen nesten 100 sangere! Musikere fra Kristiansand symfoniorkester spilte, med Adam Grüchot som konsertmester. Det var også med et stjernelag av solister: Ann Helen Moen, sopran; Ingeborg Gillebo, mezzosopran; Torbjørn Gulbrandsøy, tenor og Jacob Abel Tjeldberg, bass som Elias.

Drama fra Operascenen, 24. november i kristiansand Frikirke

I slutten av november arrangerte KOK, i samarbeid med Musikken Venner, Operaens Venner og UiA en operakonsert vi kalte «Drama fra Operascenen. Konserten bestod av smakebiter fra Carmen, La Traviata og Tryllefløyten. Dramatiske og vokale høydepunkt ble bundet sammen av Benedikte Sofie Ribe og Nils Harald Sødal. Solister var klassiske sangstudenter på UiA som allerede har rukket å markere seg utover Kristiansands grenser. KOK deltok med sang, dans og skuespillerprestasjoner. Akkompagnatør var Mariam Kharatyan.

Landsfestivalen mai-juni 2024

30. mai til 2. juni går årets landsfestival for kor av stabelen i Kristiansand, med Kilden som hovedarena. 60 kor er påmeldt. Programmet er omfattende. En lokal komité med Ragna Marie Henden har været i sving i lang tid for å forberede festivalen. Norges Korforbund står bak. Festivalen favner vidt med et variert program. I disse dagene til Kristiansand by merke at korkulturen lever i beste velgående.

Festivalprogrammet kan du finne mer om her. På plakaten står konsert med Helene Bøksle, Korstafett i Domkirka og forestillingen Scenebetennelse i Kilden. Det blir en rekke seminarer og diverse “pop-up” konserter rundt i byen. 1600 sangere stiller til allsang på åpningskonserten på Torvet.

Kristiansand Operakor er påmeldt til en rekke arrangementer. Vi er med i felleskonsert i Kilden, Korstafetten og deltar sammen med Kristiansand Domkirkes jentekor og guttekor i Helene Bøksles konsert. Vi holder egen pop-up-konsert og det blir felleskonsert med 700 korsangere i Kilden, der vi fremfører:

 • Slavekoret (Verdi)
 • Halleluja-koret (Händel)
 • Landkjenning (Grieg)
 • Sørlandets hemmelighed (Lied)

Første innlegg på nye nettsider

Nye nettsider er nå klare til å tas i bruk. De inneholder et åpent forum for hvem som helst og et lukket forum for korets sangere og dirigent. I de kommende ukene vil vi oppdatere de forskjellige menyene. Korets medlemmer logger seg inn ved å klikke på “hamburgermenyen” oppe i høyre hjørne Der finner en semesterplan og annen praktisk informasjon. Sidene skal etter hvert fungere optimalt også på telefon, men det vil ta noe lengre tid å bearbeide.

Mvh styreleder Oddgeir Tveiten